214 Comments

      1. İyi günler diyelimki Ocak ayında İngilizce sınavını geçtik ikinci dönem derslere basliycaz birinci sınıfın tüm derslerini o ikinci dönemde mi alıyoruz yoksa uniyi 4.5 yılda mi bitiriyoz bı de üstten ders alma varmı işletmede daha erken bitirmek icin

        1. Bu duruma irregular yani düzensiz olma deniyor. Derslerin bazılarını birinci dönemden bazılarını ikinci dönemden alıyorsunuz. Eğer birkaç yıl fazla ders alırsanız 4 seneyi geçmeden mezun olabilirsiniz.

  1. Yurt çıktığı halde yurda kayıt yaptırmayıp yurt hakkımızdan feragat edersek kuzey kampüsünde okuma şansımız var mı?

    1. Ahmet Bey merhaba olması lazım çünkü Kilyos’ta sadece Kilyos’taki yurtta kalacak olanlar okuyor. O sebeple orada kalmayacaksanız Kuzey’de okuma şansınız var.

    1. İrem Hanmı merhaba, iki üç kitap kullanılıyor. Bir tanesi okulun her kura özel basıp hazırladığı kitaplar. Onlar dışarda satılmıyor. Hazırlık sınıfında dağıtlıyor. Gramer için Azar English Grammar kullanılıyor. Ek olarak Reading için Essential Academic Reading diye bir kitap olması lazım. Azar ve Reading kitabını internetten ya da Boğaziçi civarındaki kırtasiyelerden alabilirsiniz.

  2. Merhaba ocak 2017 proficiency sınavına kaldım . Bölüme ne zaman başlarım? Hiçbir yerde bulamadım.Teşekkürler.

    1. Damla Hanım merhaba, Ocak 2017 sınavında geçerseniz ikinci dönem yani Bahar döneminde bölüme başlayabilirsiniz.

        1. Merhaba eskiden kurum dışı bazı katılımlar görüyorduk ancak şu an durum ne emin değilim. Alternatif olarak yüksek lisans başvurusu yapıyor gibi yapıp BUEPT sınavına girebilirsiniz.

  3. Boğaziçi Üniversitesi hazırlık sınıfına bu öğretim yılında (2016-2017) kayıt oldum. Sınavlarda çok zorlanıyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?

    1. Hüseyin Bey merhaba, size yardımcı olabiliriz. İletişim sayfasından randevu talebinde bulunup ofisimize gelebilirsiniz ya da telefon görüşmesi talep edip bilgi alabilirsiniz.

  4. merhaba, boğaziçi üni hazırlık ingilizcesinin eğitimi ile boğaziçi ingilizce kursunun eğitimi aynı mıdır ?

    1. Merhaba Tuğba Hanım bildiğimiz kadarıyla farklı. Hazırlıkta Boğaziçinin sınavına yönelik özel bir program var. İngilizce kursu ise genel İngilizce temelli diye biliyoruz yani hedefleri farklı ancak hocaların bir kısmı aynı.

  5. Selamlar hazırlığı kilyosda değil de kuzey veya güney kampüste okuma olanağımız var mı ?

    1. Kuzeyde okumak mümkün. Bunun için yurtta kalmıyor olmanız lazım. Hazırlıkta okul yurdunda kalanları hep Kilyos’taki yurda gönderiyorlar.

  6. merhaba,ingilizce öğrenmek adına boğaziçi üniversitesinde hazırlık okuyup daha sonrasında okuldan ayrılıp tekrar üniversite sınavına hazırlanıp başka bir üniversiteye gitmek mümkün mü acaba ?

    1. Merhaba Ayşenur Hanım evet mümkün ama bir insan Boğaziçine gelince başka yere gitmeyi pek istemez 🙂

  7. Herkese merhaba.
    Boğaziçi çeviribilim de okutulan dersleri öğrenebilir miyim ?
    Özellikle birinci sınıfa ait.

  8. Kolay gelsin öğrencim seneye Boğaziçi Üniversitesine bir başka fakülteden geçmeyi planlıyor 31.05.2017 tarihindeki sınavınıza nasıl girebilir

  9. Merhaba, Boğaziçi öğrencisi olmayan bir kişi ücretini ödemek koşuluyla İngilizce Hazırlıktan faydalanabiliyor mu?

    1. Halide Hanım merhaba, bildiğimiz kadarıyla böyle bir imkan yok. Ayrıca hazırlık programında gireceğiniz sınıf çok önemli. Bazı sınıflarda başarı çok düşük.

  10. Merhabalar, 3 ay sonra boğaziçi’ne başlayacağım. İngilizcem çok az. Üniversiteye benim gibi çok az ingilizce ile başlayıp, 1 senede sınavı geçenler var mı ?

    1. Muhammed Bey merhaba, siz düzenli çalışıp kendinizi dil öğrenmeye verirseniz 1 yılda sınavı geçecek seviyeye gelirsiniz. Bizim hem kendi öğrencilerimizden hem de tanıdığımız öğrencilerden sıfırdan başlayıp bir yılda geçenler oldu. Öte yandan seviyesi iyi olup gevşek davrandığı için kalan da çok oluyor. Yani bu iş azim ve doğru rehberlik meselesi. Sorularınız olduğunda bize sorabilirsiniz. Fırsat buldukça okuyucu sorularını cevaplıyoruz.

  11. SELAMÜNALEYKUM KARDES Bİ MERAKIM VARDI OLURDA BOGAZİÇİNİ KAZANIRSAK 1 SENELİK MALİYET NE KADAR OLUR YURT,KİTAP VB DAHİL

    1. Maliyet hazırlık ve lisans sınıfına göre değişir. Okulun yurdunda kalınıyorsa çok daha düşük olur. Arkadaşlarıyla ev kiralayan bir öğrenci için yıllık maliyet en az 14 bin liradan başlar, yurtta kalan bir öğrenci için ise bu rakam 8 bin liradan başlar.

      1. Ya bu soruyu soran vatandaş kazanmayım diye dua etsin diye mi bu cevap
        Kendi çocuğum da dahil yurttan da faydalansın öyle rakamlar hiç duymadım

  12. Merhaba beginner seviyesindeyim ikametim istanbul’da. kuzey kampüs içerisinde hazırlık eğitimi mi sürdürebilir miyim?

    1. Merhaba, ikameti İstanbul’da olan öğrenciler hazırlık eğitimini Kuzey Kampüste alıyor. İstanbul dışından gelen ve ikameti başka bir şehirde olan öğrenciler ise hazırlık eğitimine Kilyos’a gönderiliyor. Dersleri de yurtları da orada.

      1. Merhabalar sayın hocam.
        Ben Boun yüksek lisans hazırlık sınıfına başvurdum ama kazanırsam 30 Mayıs’taki profa da girmek istiyorum. sorum şu ilk program gecemezsem. Ardından 11haziranda Dbs oluyor ve kurlar belirleniyor. DVD ye girip kurum belirlense dahi ben Ağustos ve Eylül aylarındaki proflara girebilir miyim hazırlık daha başlamamış oluyor. Yoksa İlk sınavı gecemedikten sonra direk hazırlık okumak zorunda mıyım?

        1. Daha sonra Proficiency sınavına girebilirsiniz diye biliyorum. En kötü ihtimal dilekçe verip özel öğrenci olarak girebilirsiniz. Dahası TOEFL ya da IELTS’e girip bu sınavlarla da hazırlığı atlayabilirsiniz. İlla okulun kendi sınavı olmak zorunda değil.

    1. Nereden aldığınıza bağlı olarak değişir. Yani toplamda 100 TL de olabilir 300 TL’de. Ayrıca okulun kendi verdiği kaynak kitapları var. Bunlar zorunlu kaynaklar bir de her öğrencinin sınava daha iyi hazırlanmak için aldığı Essay Rehberi gibi kaynaklar var.

  13. Merhaba,

    İngilizce hazırlık sınıfının ders saatlerine nereden ulaşabilirim? Hazırlık okurken seçmeli başka bir yabancı dil dersi alabiliyor muyuz? Hazırlık sınıfını atlamak için YDS puanı kabul ediliyor mu ve baraj kaçtır?

    1. Merhaba YDS kabul edilmiyor. Ders saatleri kura ve kampüse göre değişiyor ve her sene yeniden yayınlanıyor. Bu bilgileri YADYOK sekreterliğinden dönemsel olarak alabilirsiniz. Hazırlıkta seçmeli yabancı dil yok insanlar İngilizceyi zar zor geçiyor.

  14. Hazırlığa Intermediate veya Advanced seviyesinden başlarsak ve yurtta kalacaksak yine kilyos kampüste mi eğitim alacağız.

    1. Evet yurtta kalıyorsanız şu anda Kilyos’a gönderiliyorsunuz şu anda. Belki ilerde değişir. Ama çok olası görünmüyor.

    1. Hazırlık sınıfına başlayan öğrencilerin Haziran ve Ağustos sınavları ücretsiz ama bunun dışında üniversiteye kayıt olurken ya da remedial olunca girilen sınavlar ücretli oluyor. O ücretler ise üniversite öğrencisi olup olmamaya ve girilen bölüm sayısına göre değişiyor. En az 50 en çok ise 250 TL gibi bir ücret aralığı oluyor.

  15. Merhaba, hazırlıkta Advanced sınıfında olduğumuzda ders içerikleri nasıl oluyor? Yani temel İngilizce dersleri mi veriliyor yoksa genel kültür ve terminoloji ağırlıklı, okuyacağım bölüme yönelik hazırlık dersleri de alabiliyor muyuz?

    1. Advanced sınıflarda temel konulara çok değinilmiyor. Daha çok okuma, dinleme yazma gibi alanlar çalışılıyor. Bazı sınıflarda ise programlar hafif geçiyor. Maalesef okuyacağınız bölüme yönelik terminoloji dersi verilmiyor. Bu aslında çoğu öğrencinin ihtiyaç duyduğu bir konu ama gelin görün ki bu neredeyse hiçbir okulda yapılmıyor. Yani kendi başınıza bölüme bir ön hazırlık yapmanız lazım.

  16. Merhabalar kızım bu sene boğaziçini kazandı ama hazırlık sınavına girmedi.Yurt başvurusu yaptığında direk olarak kilyos kampüsünemi yerleştirilir?

    1. Mehmet Bey merhaba, genel olarak hazırlık atlama sınavına girmeyen öğrenciler Kilyos yurduna gönderiliyor ve hazırlık eğitimlerini orada alıyorlar.

  17. Düzey belirleme sınavına hiç girmeyip Beginner başlamak sizce mantıklı mı? İngilizce seviyem orta-üst düzeyde ancak temelden alırsam daha sağlam bir altyapıya sahip olacağımı düşünüyorum.
    Ayrıca hazırlık kurlarının akademik takvimine nasıl ulaşabilirim?

    1. Mantıksız. Şu an olduğunuz seviyeye en uygun seviyeden başlamanız ideal olanı. Yoksa yarım dönem bildiğiniz şeyleri dinleyip sıkılırsınız. Hazırlık programları takvimleri Eylül ayında öğrencilerin kurları/sınıfları belli olduktan sonra açıklanıyor. Şu andan belli değil.

  18. boğaziçini bu sene kazandım ve hazırlık okuycam, ilk olarak evde kalmıyosam klyos kampüsünde mi okumak zorundayım? diğeride dersler ne zaman başlıyor ve hangi saatlerde olacak?

    1. İstanbul’da kaldığınız bir yer varsa ya da ikametiniz İstanbul’da ise Kilyos’ta okumak zorunda değilsiniz. İstanbul’da bir yurtta kalırsanız Kuzey kampüste okursunuz. Dersler ve ders saatleri YADYOK tarafından dönem başlarken açıklanıyor. Ayrıca ders başlangıçları Akademik Takvim sayfasında yer alıyor.

  19. Kızım İngilizce öğremenliğini kazandı sınavlara girmeyecek ve hazırlıktan başlayacak ikamet İstanbul dışı kilyos yurdu çıkmama olasılığı varmı?

    1. Hüseyin Bey merhaba, büyük ihtimalle yurt çıkar ancak şehir dışından çok fazla öğrenci gelirse ve hepsi yurt talebi yaparsa çıkmayabilir. Kilyos/Sarıtepe yurt müdürlüğünü bir aramanızı öneririm.

  20. İyi günler,
    Bu sene boğaziçinde hazırlık okuyacağım. Beginner veya pre indermediate olur muhtemelen seviyem. Siz boğaziçi hazırlığı geçmek isteyen kişilere para karşılığı hizmet veren bir kurumsunuz biliyorum ama şunu çok merak ettim: boğaziçinin kendi hazırlık derslerine gidip günlük 2-3 saat düzgün çalışma ile bu iş olmaz mı?

    1. Yusuf Bey merhaba, biz ücretli hizmetlerimizin yanında her yıl yüzlerce hazırlık öğrencisine rehberlik edecek kaynaklar da paylaşıyoruz. BuProf sitesi Boğaziçi hazırlık alanındaki en kapsamlı referans kaynağı. YouTube kanalı da aynı şekilde hizmet veriyor. Sorunuza gelecek olursak Beginner veya Preint seviyesindeki bir öğrencinin okul derslerine ek olarak her gün düzenli 3-4 saat çalışması geçmesini sağlar. Ancak bunun için birkaç şart var. İlk olarak sınıf hocasının iyi olması gerekiyor. Bazı sınıflarda dersler verimli geçerken bazı sınıflarda çok verimsiz geçiyor. İkinci olarak öğrencinin neye nasıl çalışacağını bilmesi ve gerekli yönlendirmeleri alması gerekiyor. Çoğu öğrenci yanlış çalıştığı için başarısız oluyor çalışmadığı için değil. Ya da benzer şekilde mesela writing bölümünde bir öğrenci için en temel şeylerden birisi yazılarını feedback yani geri bildirim almak ama bu çoğu zaman okul şartlarında çok sınırlı oluyor. Bir hazırlık öğrencisi ortalama dönemde 10 yazıya feedback alırken bizim kendi öğrencilerimizle bir haftada 10 yazı kontrol ettiğimiz dönemler oluyor. Durum genel olarak böyle. Ama azim ve kararlılık ve de çok çalışma olunca en zor şartlarda bile başarı gelir.

  21. Merhaba yüksek lisans hazırlık öğrencisi olarak Intermediate seviyesinde haftada kaç gün ders oluyor. Çalışmam gerekiyor bu bilgi benim için çok acil ve önemli geçmiş yılların programı da olsa bölümden bilgi alamadım. En azından geçen sene dersler kaç güne yayılmıştı, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    1. Çağrı Bey merhaba, ders saatleri programa/kura göre değişiyor. Mesela P1 yani başlangıç öğrencilerinin dersleri haftanın her günü sabahtan akşama kadar. Inter öğrencilerde öğlen 2’ye kadar. Advanced öğrencilerde genelde öğleden sonra. Ek olarak inter ve advanced öğrencilerde hafta içi bir gün genelde boş oluyor. Genel format bu ama dönemsel olarak programlar değişiklik gösterebilir.

  22. Merhabalar Boğaziçi öğrenci paketini kargo ile almak mümkün mü yoksa gelip bireysel olarak almamız mı gerekiyor?

      1. İnternetten başvuru yaptık ve mesaj geldi 5 eylülden sonra gelip öğrenci paketinizi alın diye sanırım ondan bahsediyor

  23. Ben başarı bursundan dolayı kuzey yurdunda eğitim göreceğim. Ancak kilyosta da görme imkanım var. Siz hangi kampüsü tavsiye edersiniz?bir de beginner seviyesinde bir öğrenci bir senede geçebilir mi hazırlığı?

    1. Kuzeyi tercih ederiz. Çok yoğun ve bilinçli bir çalışma ile 1 yılda geçmek mümkün ama bunu sağlamazsanız kalma ihtimaliniz yüksek olur.

  24. hazırlık okurken derslerde bilgisayar gerekli oluyor mu, veya kaynak olarak falan hani bilgisayar üzerinden bi şeyler yapılıyor mu?

  25. Hazırlıktan kaldığımız zaman bir sonraki sene öğrenciliğimiz düşüyor mu ? Yoksa tekrardan hazırlıktan devam mı ediyoruz ?

  26. DBS ye girmeden önce internet üzerinden halledilmesi gereken herhangi bir şey var mı? Yani dersler, rehberlik edecek hocalar, alınacak ekipmanlar hep DBS den sonra belli oluyor değil mi?

    1. P2 öğrencileri de girebiliyor ancak çok yüksek bir not ortalaması isteniyor. P4 ve P3’ler genelde giriyor. Onlarda da not ortalaması isteniyor. Ama P2 için istenen ortalama daha yüksek diye biliyorum. 100 üzerinden 80 ya da 90 gibi bir ortalama isteniyor ilk dönemki sınavlardan.

  27. merhaba hazırlığı ocakta atlayınca eve gitme şansımız var mı? yoksa direk bölüme başlamak zorunda mıyız?

  28. Merhabalar ben inönü den onlisans mezunuyum dgs yoluyla boğaziçini tercih ettim kazanma ihtimalim çok yüksek hazırlıkta yurt çıkma ihtimali nedir ayrıca ortak derslerim muaf olurmu bölüme başlarsam bölüm okul öncesi şimdiden teşekkürler

    1. Yurt ihtimali çok yüksek değil. Ortak dersler de muafiyet kararı bölümden çıkıyor. Dersleriniz İngilizce değilse muhtemelen sayılmaz.

    2. Merhabalar
      Bende sizin gibi dgs ile yüksek ihtimal Boğaziçine gelmeyi düşünüyorum.
      Dgs hakkında kendi hayatim için cok önemli sorularım var
      Hiçbir kaynaktan yardım cevap bulamadim.
      Mümkünse bi kaç sorum olacak?
      Kazandınız mı şu an boğaziçinde misiniz?
      Hazırlık dönemi nasıl geçiyor?
      Maddi açıdan çok mu sıkıntı yaşarım?

  29. Merhaba Ben Boğaziçi üniversitesi’ne yüksek lisans için başvuru yapmayı düşünüyorum. Yüksek lisans öğrencileri içinde hazırlık sınıfı açılıyor mu ve Boğaziçi nin öğrenci yurduna başvuru yapabiliyor muyum ?

    1. Çoğu programda hazırlık sınıfı yok birkaç programda ise hazırlık sınıfı seçeneği var. Gitmek istediğiniz bölümle görüşün. Yurt seçeneği yüksek lisans öğrencileri için var. Hatta yüksek lisansa özel bir yurt var. Ama yer garantisi yok. Bazen kontenjan oluyor bazen olmuyor.

  30. Yerimize imza attırabiliyor muyuz ? Başlangıç seviyesi bir hazırlık öğrencisi için yoklamaya çok önem veriyorlar mı ?

    1. Genelde pek mümkün değil. Ancak çok da önemli değil çünkü derslere girmezseniz Haziran ve Ağustos sınavına giremiyorsunuz. Ancak Eylül ayında yeni yıl başlamadan olan sınava girebilirsiniz. Tabi hiç sınav tecrübesi olmadan dönem başlamadan önceki sınava girmek biraz riskli.

  31. Merhaba lisans mezunuyum ingilizce hazırlık eğitimi almadım ama kendi kendime ingilizce öğrenemeye çalıştım ve belli bir seviyeye geldim. Ama bu seviye okuma ve dinleme için iyi olsa da konuşma için çok aşağı düzeyde. İlk defa seviyemi görmek için yds sınavına girdim ve 68.75aldim. Konuşma becerimi ve diğer becerilerimi de geliştirmek için tekrar sınava girip boğaziçi hazırlık okumayı düşünüyorum. Hangi seviyeden başlarım muhtemelen? Bu seviyede olan birinin eğitimi yine 1yil mi sürer. En önemlisi bunu yapmak ne kadar mantıklı? Yani İstanbul’da oturuyorum ama kurstan filan daha az masraflı ve daha etkili olacağını düşündüm ben. Siz neler eklersiniz benim bu düşüncelerime? Teşekkürler.

    1. Merhaba Mustafa Bey, 68.5 aldıysanız büyük ihtimalle Boğaziçi DBS’de pre-int veya inter çıkarsınız. İnter’e daha yakın notunuz. Boğaziçi hazırlık eğitimi okuma, yazma ve dinleme odaklı. Konuşmaya çok vakit ayrılmıyor. Boğaziçi hazırlık sınıfındaki eğitim ile Boğaziçi Üniversitesindeki lisans ve lisansüstü eğitimi çok farklı. Hazırlıkta kalma oranı oldukça yükse yani çok iyi sonuçlar çıkmıyor. Elbette size katkısı olur ama biraz sancılı bir süreç olur.

  32. Merhaba ben dgs ile boğaziçine geçiş yapmak istiyorum ama dgs yerleşmeleri biraz geç oluyor. Hazırlık derslerinden biraz eksik kalmamiz bize çok şey kaybettirirmi ? İngilizcem sıfır düzeyinde 1 sene de halledebilirmiyim ? Ve burs imkanları varmı ? teşekkürler 🙂

    1. Kaçırdığınız dersleri notları alarak ve ekstra çalışarak telafi edebilirsiniz. Sıfırdan 1 yılda geçmek epey zor oluyor. Çoğu beginner öğrenci 1 dönem geç başlıyor bölümü kaldıklarından dolayı. Geç kayıt dönemi için de burs imkanları olabilir ancak kesin bir şey söylemek şu an mümkün değil.

  33. İyi günler. Boğaziçi üniversitesinin hazırlık kur sistemi tam olarak nasıl ? Ben pre olarak başladım 1 sınava girdim ve hemen 1 ay sonra başka sınava gireceğim. Diğer üniversitelerde her sınavdan sonra kur atlanılır Boğaziçi’nde kur atlamalar ne zaman oluyor

    1. Boğaziçinde kur atlama yok. Her programın yıl boyunca devam eden bir müfredatı var. Yani diğer okullardaki gibi ay ay kur atlanmıyor.

  34. Merhaba ben başka bir üniversiteden boğaziçine yatay geçiş yapacağım fakat sıralamam girmek istediğim bölüme yetmiyor.Bu yüzden profiency sınavına girmem gerekiyor ve ingilizcem beginner 🙂 Çok çok çok zor biliyorum ama sizce şu 7aylık süreçte sınavı geçmemi nasıl görüyorsunuz ne yapmam gerek sizce ? Bir de siz kurs vs. öneriniz neler olur? Nasıl çalışmalıyım ? çok teşekkür ederim şimdiden:)

  35. Merhaba Hocam. Ben Adnan Menderes Universitesi Nazilli Meslek Yuksekokulunda Bankacilik Ve Sigortacilik Programinin 2.sinif Ogrencisiyim. Okudugum Okulda Birinciyim. Ayrica cok sıkı olarak Dgs Sinavina Hazirlaniyorum. İnsallah Sinavi Kazanip Bogazici İktisata gecis yapacagim. Ama ingilizce Bilgim Yok. Nasil Bi Yol İzleyecegim ? Ne Olarak baslayacagim. Malum dgs ile yerlesenler gec basliyor okula. Nasil bi yol izleyecegim. Benim Bu Konuda Hic Bilgim Yok Beni Aydinlatirsaniz Cok Mutlu Olurum

  36. Merhaba sayın hocam..Dgs ile Boğaziçi Üniversitesine geçiş yapmak istiyorum..İngilizcem orta seviye..Hazırlık boyunca alacağımız eğitim sonunda yazma, okuduğunu anlama ve konuşmayı etkili bir şekilde kullanabilecek miyiz? Birde hazırlık tam gün mü?

    1. Hazırlık P1 ve P2 öğrencileri yani başlangıç seviyeleri için tam gün gibi orta ve ileri seviye için yarım gün. Hazırlık eğitiminde Speaking için ciddi bir çalışma yapılmıyor, diğer becerileriniz gelişir.

  37. Merhaba hocam,
    Ben bu dönem Boğaziçi Üniversitesinde bir yüksek lisans programına başvuracağım ancak başvurumu yapacağım formda İngilizce hazırlık sınıfı seçeneği var. Hazırlık sınıfını seçersem İngilizce yeterlilik sınavına girme hakkım olmuyor mu? Oluyorsa da yeterlilik sınavını geçemezsem , başvururken İngilizce hazırlık sınıfını seçtiğim için dbs ye girebiliyor muyum ?Bir de hocam programa başvururken doldurduğunuz formda hazırlık sınıfına başvuranlarla başvurmayanlar ayrı ayrı mı değerlendiriliyor bir bilginiz var mı ? Şimdiden çok teşekkürler

    1. Hazırlık sınıfına başvuranlarla vurmayanlar muhtemelen ayrı ayrı değerlendiriliyor. Ancak siz hazırlık sınıfı kontenjanı ile girdiğinizde isterseniz muafiyet sınavına da girebilirsiniz. Geçemezseniz bu sizin DBS ve hazırlık sınıfı hakkınızı kaldırmaz.

  38. Merhabalar. Hazırlık sınıfına başlayıp ilk dönem sınavlardan iyi not alırsak ikinci dönem gitmeme şansımız var mı? Bölüme direkt başlamak yerine ikinci dönemi boş bırakabilir miyiz?

    1. O şekilde izin verilmez ama izinsiz de bunu yapmanız mümkün. Eğer İngilizceniz çok iyiyse derslere gitmezseniz Hazirandaki sınava giremezsiniz ama Ağustostaki hazırlık atlama sınavına girebilirsiniz.

  39. Boğaziçini sözel bölümden kazanıp hazırlığı geçen biri bölümünü bırakıp başka bir bölümden tekrar boğaziçini kazandığında hazırlık okumak zorunda mı

    1. Normalde Boğaziçinin sınavını geçmiş biri mezun olup da 2 yıl içinde yüksek lisansa başvurunca dil belgesi istenmiyordu yani sizin durumunuzda da tekrar hazırlık okumadan geçmenin mümkün olması lazım. Ancak teyit için kayıt işleri ile görüşmeniz yerinde olur.

  40. Merhaba ben İTÜ’den Boğaziçi’ne geçiş yapmak istiyorum 2016da İtü proftan geçtim . Geçişten sonra tekrar hazırlık okumam gerekir mi ?

  41. merhaba, hazırlık sınıfı sonunda geçtiğimize dair bir sınava giriyoruz, peki bu sınavdan aldığımız notu nerelerde kullanabiliriz, örneğin yurtdışı eğitimleri için geçerli bir belgemiz olacak mı ?

  42. Merhaba, sehir icinde oturuyorsam hazirlik icin kesinlikle kilyos cikmaz degil mi ? Ayrica ileri seviyedeysem dersler buyuk ihtimalle sabahtan yarim gun mu olacak? Yokdil seviyesinden 75 gibi bir puan aldim hazirlikta ozellikle speakingimi gelistirmek istiyorum benim icin ne kadar faydali olur ?

    1. Şehir içinde ikametiniz varsa Kuzey Kampüs gelir büyük ihtimalle. Kilyos yatılılar için. Dersler ileri seviye yarım gün ama öğleden sonraydı. Hazırlık speaking için özel bir çalışma yaptırmıyor yani konuşmada çok ciddi bir fark oluşturmaz.

  43. Merhaba Ben oğlum için bir bilgi almak istiyorum Başka bir üniversite kazanılsa bile kayıt dondurarak Boğaziçi Hazırlık sınıfında eğitim imkanı var mı

  44. merhaba. Birkaç sorum olacak, ilgilenirseniz çok sevinirim. Hazırlık bölümünde devam zorunluluğu var mı ya da varsa esneklik söz konusu mu? Yani sadece belirtilen tarihlerde sınavlara girsek hazırlık için yeterli olur mu?

    ikinci sorum; kaç dönem kalma hakkımız var?

    üçüncü sorum; üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra kaydı dondurabiliyor muyuz? Dondurabiliyorsak üst üste kaç yıl yapabiliyoruz bu işlemi?

    son sorum; kayıt yaptırdığımız yıl, hazırlıkta iken , başka üniversiteye yatay geçiş yapabilir miyiz?

    bu kadar garip sorular sormamın nedeni çalışıyor olmam. yani hem çalışıp hem bir şekilde Boğaziçi’ne devam edebilir miyim diye ihtimalleri değerlendiriyorum.

    1. Merhaba, devam zorunluluğu hem var hem yok. Ocak ve Hazirandaki sınavlara girebilmek için devam zorunluluğu var ama onlara değil de Ağustos sınavına girmek isterseniz devam zorunlu değil.
      Genelde 4 dönem kalma hakkı oluyor. Zaman zaman aflar gelebiliyor.
      Kayıt dondurma makul bir sebeple dilekçe ile mümkün oluyor bildiğim kadarıyla.
      Son soruyla ilgili bilgi sahibi değilim ancak başka okula da geçseniz oradaki hazırlık sınavına girmek zorunda olursunuz.

  45. Merhabalar,ben Boğaziçi okul öncesi tercihinde bulunmak istiyorum ama İngilizcem yok denecek kadar az.Bu seviye de İngilizcesi olan biri hazirlikta çok zorlanır mi,1yil da hazırlığı halledebilir mi ve ne kadar çalışmayla halledebilir cevabınız için şimdiden teşekkürler

    1. Sağlam bir çalışma ile 1 yılda hazırlığı geçmeniz mümkün. Bu şekilde sıfırdan başlayıp çok çalışıp geçen örnekler var.

  46. Merhaba,
    Kardesim bu sene psikoloji bölümüne kayit yaptıracak ingilizce hazırlık eğitimi kilyos kampusunde mi oluyor ?

  47. Şehir dışında ikamet ediyorum. Kuzeyde eğitim ve özellikle yurt çıkabilir mi?Kilyos pek tercihim değil. Kilyosta beginner yok diye bir şey duydum ama emin değilim. Beginner veya pre olma ihtimalim var ,kuzey için beginner a yönelebilirim.Şimdiden teşekkürler.

    1. Bu konular şu an netleşti mi emin değilim. Kayıt ve DBS öncesi YADYOK’u arayıp bir sormanızı öneririm.

  48. İyi akşamlar ,
    Boğaziçi ing okul öncesi öğretmenliği seçeceğim ve çıkma olasılığı çok yüksek , hattta kesin .. İngilizcem b1 . sanırım beginner a denk gelir sınav zor olursa 1 yıldır telrar da etmediğim in. Yanı hazırlık okuyacağım .. Lakin yol ban çok uzak, 2 metro 1 iett ve 20 dk yürüme mesafesinden dolayı yırtta kalacağım . istanbulda yaşıyorum . istanbuşda yaşadığım halde yurtta kaldığım için bana yine kilyos mu çıkar.. Ve nedem kızey daha çok yercih ediliyor.. Neden yatılıları kilyosa alıyprlar çok merak ediyorum ?
    Ayrıca şehir dışındakilere yurta daha çok öncelik veriyorlar demişsiniz yularıda ama bnm de şehir dışından farkım yok çünkü o kadar yolu yürüyerek çekemem . başka ünide okurum aynı nölümü gerekirse.. Yanı bu nedenle de yurt çıkma ihtimali yine de düşük mü bnede.. Ve diyelim ki yurt çıkmadı , ne olacak bnm halim ?

  49. Ben neredeyse hiç ingilizce görmedim ama cok zor öğrenmiyorum dili. Korkuyorum boğaziçi öğretmenlik tutuyor ama hazırlıktan korkuyorum. Yardımcı olum lütfen

    1. Yeterince azimli ve ısrarlı çalışınca oluyor ama korkunuzu gözünüzde büyütüp çalışmazsanız ya da yılarsanız sorun yaşarsınız

  50. Merhaba.

    Orta düzey bir Anadolu Lisesi mezunuyum, açıkcası İngilizcem yok denecek kadar az. Beginner başlarım yani. Bir yılda öğrenemezsek yaz okulu var mı yoksa normal dönemden başlayıp bir dönem geç mi başlıyoruz bölüme?

    İstanbul’da ikamet ediyorum. Kuzey değil de Kilyos’da hazırlık okumak istersem talebimle oraya geçmem mümkün mü? Başlangıç seviyesindekiler Kilyos’ta oluyor diye bir şey duydum ama emin olamadım. İsteğimle değiştirebilir miyim kampüsü?

    1 yıla ek olarak yazın da özel bir kurumdan destek almayı düşünüyorum, sizce beginnerdan bu şekilde en azından ağustos/eylül yani son sınavda geçebilmek mümkün mü?

    1. Geçemeyenler için yaz okulu var. Kontenjan varsa Kilyos’a geçmeniz mümkün olabilir. Yurtlar yerler dönemsel olarak değişebildiği için yerleştirme sonrası yurtlar genel müdürlüğü ile görüşün.
      Beginner olup 1 yılda geçen de var inter olup 2 yıl bekleyen de. Yani iş sizde bitiyor.

  51. Merhaba. İntermediate sınıflarındada dersler haftanın 4 günü işlenmekte yoksa beginner ve pre deki gibi 5 gün mü ?

  52. Okul öncesi okumak istiyorum lakin İngilizcem başlangıç seviyesinde onun için korkuyorum hazırlık çok zor mu

  53. Boğaziçi okul öncesi öğretmenliğine sözel 2k sıralamayla şehir dışından gelen bir öğrenci için yurt çıkma olasılığı nedir ve yurt çıkmazsa Kilyos Kampüsünün yakınında yurt bulma imkanımız var mıdır ve beginner seviyeden başlayan birisi için hazırlığı 1 yılda geçmek mümkün müdür? Teşekkürler

    1. Beginner bir öğrenci teknik olarak 1 yılda geçebilir ama normal bir öğrenciye göre çok daha yoğun çalışması gerekir. Kilyos civarında çok yurt imkanı yok diye biliyorum. Şehir dışından gelen öğrencilere yurt çıkma ihtimali yüksek.

  54. Okul öncesi okumak istiyorum ama ingilizcem çok kötü.İngilizcem kötü olduğu için okuma diyorlar boğaziçini bu tavsiyeye uymalimiyim

  55. Merhaba. İngilizce seviyem B2. Yarım dönemde sınavı geçerim diye düşünüyorum. 2. dönem derslere direk başlamam bana dezavantaj olarak ne sağlar? Erasmus haklarımda vs bi sorun yaratır mı? Mezuniyetimi 1 sene erteler mi?

    1. Açıkçası yarım dönemde geçebilirseniz tebrikler ama genelde planlar tutmuyor. 2. dönem başlamanın dezavantajı irregular olmak yani her dönem ders programı oluşturmada zorluk yaşamak. 2-3 dönemde bu durum düzelir. Gerekli dersleri ek derslerle tamamlarsanız mezuniyetiniz gecikmez.

  56. Merhabalar, okuduğum üniversitede hazırlığa girip, derslere girmeden ( yks puanım boun’u tutuyor) boğaziçi’ne 1. sınıf için başvurabilir miyim yerleştirme puanımla?

    1. Boğaziçi başka bir üniversitenin hazırlığını kabul etmez ama IELTS veya TOEFL puanı getirirseniz hazırlıktan muaf olursunuz.

  57. ben devlet lisesinde hazırlık okudum ama aşırı sıkı bir eğitim değildi mesela toefl sınavına girsem başarılı olacağımı düşünmüyorum. boğaziçini istiyorum ve bu sene son sınıfım başarılı olacağıma inanıyorum fakat sizce tekrar hazırlık okumak bir kayıp mıdır?? yoksa üniversiteye kadar yoğun ingilizce kursları mı tavsiye edersiniz?

  58. Merhaba ben boun da uluslararası tıcaret istıyorum dııger fakultelerden farklı mı ve egitimi tamamen ingilizce almak mümkün mü ?

  59. merhaba,
    kızım şu an baun iktisadı kazandı, ingilizcesi yüksek seviyede, hazırlık sınavı için başvuru yaptık.
    sizce hazırlık okumalı mı? sınavı kazanırsa direk bölümüne mi kayıt yapıyorlar? yoksa kazansada biz hazırlığa gönderebiliyor muyuz?

    1. Açıkçası hazırlığı geçecek kadar İngilizcesi olan biri için hazırlık okumak pek bir şey kazandırmıyor. Yani geçebiliyorsa başlasın ya da başlayıp izin alabilir. Hazırlık geçince bölüme başlanıyor hazırlık okuma şansı yok.

  60. Merhaba sınav tarihi bildiğim kadarıyla 4 Eylül.Okula kayıtlar ise 3 eylülde başlıyor. Bu durumda bir sıkıntı yaşar mıyım? Ayrıca başka şehirden geleceğim için sınav saatini öğrenme şansım var mıdır?

    1. DBS mi BUEPT mi? DBS’ye girmek zorunlu seviyenize göre sınıfa yerleşmek için. BUEPT ise yeni kayıt olan lisans öğrencileri için zorunlu değil isteyen girer.

  61. Merhaba, benim ingilizcem çok iyi. Hazırlık okumadan direk nasıl bölüme başlayabilirim? Ya da sınava girip yüksek bir puan tutturursam hazırlıktan muaf olunuyor mu?

    1. BUEPT sınavını geçerek ya da TOEFL veya IELTS sınavlarından istenen notu alıp hazırlık okumadan bölüme başlayabilirsiniz.

  62. Merhaba, ben başka bir üniversitede 2. sınıf öğrencisiyim. Boğaziçi üniversitesinde farklı bir bölüme yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Şartlar arasında ingilizce yeterlik belgesi istendiği yazıyor. Buept sınavını geçemezsem yatay geçiş başvurum reddedilir mi yoksa hazırlık okuyup bölüme geçme şansım var mı? Teşekkür ederim.

    1. Kayıt işlerine danışmanız lazım. Yani hazırlık kontenjanı varsa hazırlık okuyup geçmek mümkün ama yoksa direk sınavı geçip başlamanız beklenir ya da TOEFL veya IELTS sonucu getirmeniz gerekir.

  63. Selamlar, sormak istediğim birkaç soru var. Boğaziçi Üniversitesinde bir öğretmenlik bölümünde ve P3 kurunda hazırlık sınıfındayım şuan. Ancak bölümü istemediğimi fark ettim ve kırık obp ile de olsa bilgisayar mühendisliği kazanmaya karar verdim bir şekilde. Hazırlığa devam etmek beni çok yoruyor cidden ve daha 1 ay geçmesine rağmen devamsızlık hakkımın 2/3’ünü kullandım. Zor günler geçiriyorum yani anlayacağınız psikolojik olarak. Hazırlık ile birlikte ders çalışmam çok zorlaşıyor ve çok yoruluyorum, üstelik sınava çalışırken okul derslerimi aksatıyorum. Zaten ilk sınavda hali düşük aldım, belki de kur düşeceğim. (Ach1)

    Sorularım şunlar:

    1)Devamsızlıktan kalırsam üniversiteye girme hakkım ve yemekhane, kütüphanede ders çalışma gibi haklarım elimden alınır mı? Yani okulun içine giremez miyim kartımla?

    2)Hazırlıkta okulu dondurabilirsem eğer geçerli sebeplerle, üstte yazdığım gibi imkanlardan faydalanabilir miyim? Dondurursam ve gireceğim yks sınavını başaramazsam seneye tekrar ders alabilir miyim? Açıkçası bu soruyu sormamın nedeni ortada kalma korkum.

    3) Her iki durumda da (dondurma ya da devamsızlıktan kalma) merkezi yerleştirme puanım ile yatay geçiş yapabilir miyim puanımın yettiği özel (tam burslu) ya da devlet üniversitesine?

    Eğer sorularımı cevaplarsanız çok ama çok sevinirim, üniversiteye mail attım ama dönen olmadı. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

    1. Merhaba evet hem hazırlık hem de üniversite sınavı birlikte çok zor eğer İngilizce temeliniz yoksa. Devamsızlıktan kalırsanız öğrenciliğiniz devam eder çünkü 2 yıl hazırlık süreniz var. Kütüphane yemekhane vb kurumlara da erişiminiz devam ediyor diye biliyorum. 2 nolu soru teknik bir soru bunu kayıt işlerine sormak lazım. 3 nolu soru da bizim alanımız dışında bir soru.

  64. Merhabalar, Ben seneye DGS ile boğaziçi üniversitesine geçmeyi hedefliyorum. Yaşım 32 ve yabancı dil temelim yok. Yadyok eğitimi ile anladığım kadarıyla (kendim zaman ayırma ve meslek hayatım gereği) yapamayacağım. Özel kurs ile sadece 1 senede İELTS veya TOEFL ‘da belli bir başarı derecesi elde etmek mümkün mü? Ve hazırlık okulunu bu şekilde bir yöntemi önerir misiniz?
    Hafta içi gündüz 5 gün çalışıyorum.
    Hafta içi akşam ve hafta sonları kursa zaman ayırabilirim.
    Hazırlıktan atılma Boğaziçi Ünv.’ de 1 aktif yıl 1 pasif yıl toplam 2 yıl mı?
    Cevaplarınız için teşekkür ederim.

    1. Merhaba Volkan Bey, çalışan öğrenciler için YADYOK ile hazırlanmak zor bir seçenek. TOEFL veya IELTS ile geçmek daha makul. 1 senede mümkün ama çok ciddi bir çalışma gerektirir. Yani ortalama bir çalışma kurtarmaz. Hazırlık süresi toplam 2 yıl evet.

  65. Iyi gunler ben sehir disindan gelirim ve kilyos kamousune giderim buyuk ihtimal hazirliktan sonra nerde egitim gorulur nerde kalinir ve ulasim zormu olur egitim fakultesine baska yurda gecebilirmiyiz yakin olan

  66. meraba, sınava dil bölümünden hazırlanıyorum ama boğaziçi gelmesi çok zor görünüyor. sözelden ise rahatlıkla bir bölüm kazanabilirim. misal boğaziçi sözel bir bölüm kazanıp hazırlık okusam ve sonra daha ilerlemiş ingilizcemle tekrar üniversite sınava girip boğaziçi dilden bir bölüm kazansam tekrar hazırlık okumam gerekir mi yoksa bir kere hazırlıktan geçmem yeterli mi ?

      1. Peki nasil bir süreç işliyor?
        Tercih ettiğim bölüme yerleştikten sonra hazırlık sinavina girip sonrasinda da sinav sonucuna göre hazırlık okumam gerektigi söylendiğinde ister okula giderek egitimimi aliyorum yada hazirlik sinifina kaydimi yaptirmak istemiyorum diyere kendim hazirlaniyorum, doğrumu anladim ?

  67. merhabalar bir yerde duymuştum hazırlık sınıfındayken alınan krediler bölüme geçince yurtlara kalmayı etkiliyormuş hazırlık sınıfındaki krediler yüksek olursa güney kampüsteki yurtlara yerleşebiliyor muyuz

  68. merhabalar,
    küçüklükten beridir yurtsışında üniversite okuma hayalim var ama ilköğretim ve ortaoğretim düzeyinde aldığım ingilizce eğitimi maalesef bu konuda yeterli olmadı.
    boun’da ki hazırlık eğitimi toefl sınavından 100+ alabilmek için yeterli midir yoksa ek kurslar vs. almam gerekir mi

    1. Temeliniz zayıfsa öğrencilerin büyük bir kısmı için sadece hazırlık 100+ sağlamaz. Ama bounda hazırlık ve sonrada lisans okursanız İngilizce olarak o zaman TOEFL 100+ çok zor değil.

  69. Üniversiteye ilk kayıt olduktan sonra hazırlık atlama ve düzey belirleme diye iki sınav mı var yoksa tek sınav mı var?

    1. 2 farklı sınav var. Biri DBS/Placement yani düzey belirleme sınavı. Diğeri ise BUEPT/BÜYES yani hazırlık muafiyet sınavı. Yeni kayıt olanlar için BUEPT isteğe bağlı DBS zorunlu.

  70. merhabalar şuan kilyosta 1 seneyi bitirdim reading ve listening den geçtim,writing kaldı.şuan inşaat mühendisliğindeyim seneye bilgisayar mühendisliği için YKS 2020 ye tekrar giricem.eğer hazırlığı remedial a bırakıp YKS 2020 sonucumla tekrar okula kayıt yaptırırsam 2. kere hazırlık okuma hakkım oluyormu,(muhtemelen olur diye düşünüyorum)eğer öyle ise geçtiğim bölümlerin 2 yıl geçerliliği olduğu için 2.kez okurken prof ta sadece writing den mi sorumlu olacağım.

    1. Beginner olarak başlar ama seviyesi yüksekse dönem için sınavlarla en uygun olduğu sınıfa/kura geçirilir.

  71. Merhaba eğitim, okula uyum sağlama, arkadaş edinme, kulüplere katılma vb başlıklarda Kilyos ve Kuzey’deki hazırlığı kıyaslarsanız hangisi daha iyi bir tercih olur? Büyük ihtimalle P3’ten başlayacağım.

  72. Merhabalar, Boğaziçi Çeviribilim bölümüne yerleşen öğrenciler de herkes gibi aynı Proficiency sınavına mı giriyor yoksa dil puanı bazlı bölümlere yerleşen öğrenciler daha zor bir sınava mı tabi tutuluyor?

  73. Ielts den bu sene 6.5 aldim sizce hazirlik okumamin bana bir faydasi olur mu? Yoksa direk bolumume baslayayim mi? Bogazici kimya

    1. Katkısı olur ama çok ciddi bir katkısı olmaz muhtemelen bu seviyede. Siz kendiniz bireysel olarak okuyup çalışsanız daha çok ilerlersiniz.

  74. merhaba öncelikle soruları özenle tek tek yanıtladığınız için çok teşekkür ederiz
    temel düzey ingilizce seviyesi olan biri ikameti istanbulda olmasa ama kalacağı yurdu istanbulda ayarlarsa kuzey kampüsünde alabilir mi hazırlık derslerini yoksa kilyos zorunlu mu?

    1. Kilyos zorunlu değil Merve Hanım, İstanbulda ikamet ediyorsanız ya da bir yurttaysanız Kuzey kampüste derse gidebilirsiniz. İstanbulda kalıp da Kilyos’a derse giden yok denebilir çünkü epey uzak ve genelde sadece oradaki yurtlardaki öğrenciler orada derse giriyor.

  75. 1) hazırlıkta devam zorunluluğu var mı?
    2) her gün ders var mı?
    3) gün içindeki dersler kaçtan kaça?

    cevaplarsanız çok memnun olurum.

    1. Merhaba evet devam zorunluluğu var ama devam etmeden mesele IELTS veya TOEFL ile hazırlık geçilebilir. Ya da Haziran ve Ağustos sınavına alınmazsınız ama Eylül sınavına girebilirsiniz. Ders gün ve saatleri hangi kurda olduğunuza bağlı olarak değişir.

  76. Merhaba,a üniversitesinde birisi 2 sene hazırlık okuduktan sonra ve başarısız olmuşsa ve sonradan üniversite sınavına girip boğaziçini kazanmışsa burada hazırlık okuyabilir mi veya ielts sonucu falan gösterip bölüme başlayabilir mi ?

    1. Yeniden üniversiteye girerse hazırlık okuma hakkı olur. Eğer IELTS veya TOEFL gibi bir sınavdan geçer puan almışsa onu gösterip hazırlığı atlayabilir.

  77. Merhabalar, ben başka bir üniversitede 1. sınıf öğrenciyim eğitimim türkçe fakat merkezi yerleştirme puanıyla boğaziçine geçmeyi düşünüyorum yatay geçişte bir problem yaratır mı geçtiğim bölümün ingilizce olması ya da ne gibi şeyler olur ?

    1. Boğaziçine gelirseniz Boğaziçinin İngilizce yeterlilik sınavını geçmeden bölümünüze başlayamazsınız.

  78. Merhaba Boğaziçi üniversitesinin bahar dönemi yapılacak olan dil sınavından geçer not alıp tezli veya tezsiz yüksek lisansa başvurmayı düşünüyorum. Ama ingilizce seviyem çok iyi değil. Üniversitenin hazırlık bölümünden yararlanma hakkım var mı yüksek lisansa kabul edilirsem? İlgilendiğiniz için şimdiden teşekur ederim

    1. Bölüme göre değişir. Bazı bölümlerde hazırlık kontenjanı var bazılarında yok. Eğer başvuracağınız bölümün hazırlık kontenjanı yoksa o zaman direk Boğaziçinin Proficiency sınavını geçmeniz gerekir. Geçmeden bölüme başlayamazsınız, geçerseniz de zaten hazırlık okutulmaz.

  79. Merhaba. Boğaziçi hazırlıkla ilgili bir sorum var. Ben memurum acaba hazırlığı uzaktan eğitim veya devam zorunluluğu olmadan bitirebilir miyim?

    1. Normalde derse devam bekleniyor ancak hazırlığa devam etmezseniz Haziran yerine Eylüldeki sınava girebilirsiniz. Yani sınavı geçebildiğiniz sürece hazırlığa devam çok dert değil. Mesela BUEPT sınavını geçecek derecede İngilizce öğrenmek.

  80. Merhabalar. Master başvurusu sırasında ilgili programda 1 kişilik hazırlık kontenjanı varmış ben bunada başvuru yaptım. Ancak bu 1 kişilk kontenjana başvuranlar arasından seçilirken hangi hususlara dikkat edilecek.
    Teşekkürler

    1. Kriterler her bölüme göre farklılık gösterebilir. Genel olarak adayın akademik başarısı, araştırma planları, sınav puanları, not ortalaması, referansları gibi faktörlere bakılır.

  81. merhaba, bir sorum olacak Boğaziçini kazanan bir öğrenci hazırlığı okuyup tekrar sınava (yks) girip yine boğaziçinden başka başka bir bölüm tercihi yaparsa tekrar hazılık okumasına gerek olur mu ya da herhangi bir sınava sokulur mu?

    1. Hazırlığı geçen bir öğrenci yeniden sınavı kazanıp Boğaziçine gelirse sene başında yapılan BUEPT yani hazırlık atlama sınavına girip geçerse tekrar hazırlık okumaz.

  82. Merhabalar bir yoruma yazdığınız cevabınızda hazırlığı ocak ayında geçenler için düzensiz oluyorlar demişsiniz. Yani dersleri karışık olarak alıyorlar. Bunun bir zarararı var mı ? Çünkü diğerleri gibi düzenli bir şekilde almıyorlar ve aynı başarıyı sağlayabiliyorlar mı ? Ve bütün üniversite hayatı boyunca düzensiz mi gidiyor dersleri bir düzene girmiyor mu ? Eğitimlerinde bir sıkıntı oluyor mu ?

    1. Öğrenciye ve bölüme bağlı. Özel olarak avantajlı ya da dezavantajlı demek zor. Öğrencinin programını ne şekilde oluşturduğuna, yaz okulu alıp almadığına, hangi dönem mezun olmaya çalıştığına bağlı.

  83. merhaba. ben bu yıl hazırlık okuyacağım boğaziçinde ve ingilizcem aslında epey iyi düzeyde. ingilizcenin yanında kilyosta ikinci bir yabancı dil eğitimi de alabilir miyim?

    1. Bu tür bir uygulama yok ancak siz İstanbulda özel bir kurs seçip ek bir dille ilgili eğitim alabilirsiniz.

      1. Hazırlık sınıfında basarız olanlar için sınıf tekrarında bir sınır var mı? Kaç yıl hazırlık sınavına girilebilir

        1. Merhaba Hilal Hanım, 1 yıl hazırlık sınıfı okuma hakkı var. Bir yılın sonunda kalan öğrencilerin sınavı geçmek için 1 yıl süreleri var. Yani toplamda 2 yıl ancak ikinci yılda okulda ders imkanı olmuyor genelde.

  84. merhaba istanbulda ikamet edip isteyerek kilyosta kalma şansımız var mı yurt çıkmasa bile dilekçeyle vs girebiliyor muyuz

  85. Merhaba, boğaziçini kazanıp kayıt yaptırdıktan sonra buept e girme zorunluluğumuz yok diye biliyorum bu konuda bilgilendirir misiniz birde buept ile hazırlığa başlamadan önceki seviye belirlemek adına yapılan sınavın içeriği aynı mı, Aynı değilse o sınav hakkında da bilgi verir misiniz? Sıfır seviyede olan biri hazırlığa girişteki seviye belirleme sınavında asgari hangi notla hazırlığı okumaya hak kazanıyor? Şimdiden teşekkür ederim

    1. BUPET’e girmek zorunlu değil, BUEPT sadece hazırlığı atlamak isteyen öğrenciler için. Diğer sınav DBS diye geçiyor yani düzey belirleme sınavı. Placement test de denir. DBS, gramer ve kelime soruları içeren bir test ve de bir İngilizce paragraf yazma bölümlerinden oluşur. Hazırlığı okumaya hak kazanmak diye bir şey yok zaten Boğaziçini kazanan her öğrencinin hazırlık okuma hakkı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir